dilluns, 11 de juny del 2007

He decidit estrenar un blog...

Darrerament he vist que les meves opinions no deixen indiferència...
En conseqüencia he decidit crear aquest blog i anar buidant el pap de tant en tant.
No sé si seré polèmic, ni tant sols si algú em llegirà, però crec que val la pena fer l'intent...

Començaré parlant del que entre altres coses m'ha impulsat a fer això, i es tracta del compromís.

La paraula “compromís” és molt poc apreciada avui dia. No sé si algun dia es tornarà a posar de moda. Esperem que sí.

Esperem-ho perquè significa molt. Comprometre’s amb una causa justa és quelcom que fa canviar la vida. No poques vegades te la complica... però omple.

Hem de demostrar que som capaços de treballar conjuntament per un món més sostenible i solidari. Europa és la seva gent, el conjunt de tots nosaltres, independentment del nostre origen geogràfic, cultural i ideològic. La nostra societat l’han fet milions de persones, nascudes aquí o lluny d’aquí, cadascú amb la seva idiosincràsia d’origen. Recordem que no es pot ser home, o dona, amb majúscules, sense ser solidari del demés homes i dones. I la solidaritat, senyores i senyors, es demostra exercint-la.
No es tracta de construir paradisos, que no existeixen ni existiran mai, sinó de fer més justa i lliure la vida del homes i dones del món. Tot allò que ens ajudi a treballar junts és bo pels homes i dones d’aquest planeta.

Per acabar, una petita referència a Horta-Guinardó. Val a dir que en aquests darrers temps, en aquest districte, i en extensió allà on hem pogut, hem fet canviar coses. Encara en falten moltes per canviar, però hem començat amb bon peu. Per descomptat que sempre estarem exposats al error, però sempre ens equivocarem més, i més greument, si actuem d’esquenes al futur.

Seguiré més endavant perquè ara mateix tinc certes coses urgents a fer i no puc invertir més temps aquí. Però prometo que tornaré ben aviat.