dimecres, 13 de juny del 2007

Crec que ha quedat demostrat...

Aquest matí he llegit al diari la detenció d'un perillós atracador que els Mossos feia temps que buscaven.
Aquesta noticia m'ha fet recordar l'episodi que hem viscut aquestes darreres setmanes, de linxament mediàtic contra ICV, utilitzant com a arma el tema dels Mossos.

Ja no se'n parla més. Què passa? que potser per aquells per qui ho fèiem tant malament, ara ho fem bé de cop? o es que aquells que deien que els hi importaba tant el prestigi dels Mossos d'Esquadra (que segons ells nosaltres estem destruint), ara els hi ha deixat de importar?

No, senzillament les eleccions ja han passat i la majoria de pactes de govern municipals ja estan tancats. M'aventuro a dir fins i tot que les eleccions sindicals dels Mossos ja han passat també (tot i que no ho sé del tot cert, però diria que si no han passat, són imminents).

Els atacs van començar un parell de setmanes abans de les eleccions i han acabat una setmana i mitja després. Dins del conjunt generat per aquest lapse de temps hi han hagut màxims i mínims relatius successivament, però el màxim absolut de l'escarnissament mediàtic va ser el mateix dia de les eleccions, recordo el diari El País amb una editorial i dos planes sencères dedicades al tema (casualitat?).

De fet, i desgraciadament, els que han volgut desgastar electoralment a ICV, ho han aconseguit.
Si ara ja no se'n parla no és perquè el tema no sigui important, ja que és un tema important se'n parli o no. Però la forma en què se'n parlava, no era altre que amb la intenció de evitar un creixement electoral d'ICV, fins i tot de desgastar de forma fulminant les cares visibles del Partit. Queda demostrat doncs que hem sigut víctimes d'un linxament polític, fruit de la incapacitat d'alguns a fer política pròpia, que busquen guanyar protagonisme a costa dels altres i no pas del seu propi programa, si és que en tenen un.

Ara no em posaré a defensar el Departament d'Interior, perquè no és la finalitat d'aquest post, i entre altres coses es faria massa llarg. De totes formes, si heu visitat altres blogs hi haureu vist segurament comentaris meus fent aquesta defensa. La meva opinió en aquest aspecte no ha canviat gens ni mica, per tant si voleu saber què en penso de com s'estàn fent les coses a Interior, us animo a buscar aquests comentaris.

Un cop passat el tràngul, crec que hem de ser capaços de donar la volta a la truita i fer molta pedagogia, aprendre dels errors comesos (que també n'hem fet) i enfocar unes eleccions generals que ja s'acosten i per les que hem de treballar amb força. No ens pot passar com ha passat a França, no ho podem permetre. I la feina, benvolguts lectors, comença a les agrupacions, als ajuntaments, en el primer front, en el dia a dia i contacte amb la gent. Fent bé les coses i animan a la ciutadania a participar de la societat. Fent veure com son les coses, amb les seves parts bones i dolentes, però amb humilitat i sense oblidar l'entusiasme propi d'aquell que treballa per fer canviar el món.

2 comentaris:

Anna Mir ha dit...

Hola Marc,
Felicitats pel bloc. Celebro que t'hi hagis animat. Ja t'aniré seguint...

Marc ha dit...

Merci!