dijous, 2 de juliol del 2009

Reflexions (in?)coherents

La paraula “compromís” és molt poc apreciada avui dia. No sé si algun dia es tornarà a posar de moda. Esperem que sí.


Esperem-ho perquè significa molt. Comprometre’s amb una causa justa és quelcom que fa canviar la vida. No poques vegades te la complica... però omple.


Sovint s’han de prendre decisions i triar una opció entre dues o més alternatives. No sempre és clara la millor. I és quan crec que s’imposa la coherència. Fins ara, crec, hem sabut ésser coherents, i n’hem d’estar orgullosos. El exemple més evident i més recent és el posicionament que hem fet davant de la LEC. I hem de seguir anant a la coherència total si no volem deixar d’ésser nosaltres mateixos.


Ha de quedar clar que nosaltres aspirem al poder per fer canviar les coses, i no simplement per exercir-lo.


Val a dir que en aquests darrers temps, en aquest districte, en aquesta ciutat, en aquest país (malgrat alguns pateixin urticària al llegir que Catalunya sigui un país) i en extensió allà on hem pogut, hem fet canviar coses. Encara en falten moltes per canviar, però hem començat amb bon peu. Per descomptat que sempre estarem exposats al error, però sempre ens equivocarem més, i més greument, si actuem d’esquenes al futur.


Prova de que no ho estem fent tant malament, l’atac continu d’alguns mitjans contra tota acció d’ICV. De totes maneres, hem de evitar que aquestes mesquineses, que ens emprenyen i ens fan sortir de polleguera, impedeixin que seguim avançant.


Què difícil que és voler fer una política de transformació!


Els socialistes estan acostumats a fer i desfer sense preguntar massa res a ningú. Són més i ho fan valer. Però amb tot ens necessiten per fer la majoria. És doncs, obligació nostre fer-nos sentir de debò.


Què hem de fer? Trencar el Govern seria potser massa una rabieta més pròpia d’un nen petit que no obté allò que vol en el moment que vol... Però com podem mantenir el suport a uns socis de Govern que fan pactes per després trencar-los?? Hem de servir la Generalitat a CiU en safata de plata? Tot és prou complicat i rebuscat, però en qualsevol cas hem de reflexionar molt seriosament. Allò que deia abans d’anar a la coherència total.